Les Createurs

Creative Director – Torben Kulasingam
instagram TorbenSilva

Creative Director – Purusoth Vijendran
instagram PurosothV

 

Den fantastiske fortælling bag

Til at starte med ønskede jeg (Torben) egentlig bare en t-shirt, der var behagelig og havde en vis ydmyg genkendelighed, til hverdag og fest. Jeg startede i 2015 med at tegne motiver i Illustrator, fik dem produceret i Tyskland og brugte dem herefter til alle mulige ting, skole, fester osv. Jeg fik en god feedback på designet og ideen bag det personlige islæt, som er visualiseret med en anekdote, citat eller andet i nakken.
Det var ikke før en snak med min far, ifb. med den årlige indsamling til forskning af kræft, at motivet omkring velgørenhed kom på op. Hvorfor kunne man ikke lave et stykke tøj, som kunne støtte dette formål året rundt, uden nogen form for show eller indsamling?”

Dette satte gang i tøjmærkets historie.

Kulasingam København blev i foråret 2016 til etableret som et tøjmærke , med det formål at give en af overskuddet til børnecancerfonden. Purosoth Vijendran (fætter til Torben Kulasingam) blev tilknyttet mærket i foråret 2016.

 

Nørrebro – inspirationernes hovedstad

Mærket startede jeg op, på Nørrebro. Et unikt område. Her blev jeg inspireret af den mangfoldighed og gensidige respekt samt næstekærlighed, der gennemsyrer gaderne, hver eneste dag. Jeg tog Nørrebros positive sider til mig, og lod det komme ned på tøjet. Det var vigtigt for os, at disse positive kvaliteter blive vægtet højt, således at tøjet ikke henviste sig til en bestemt gruppe, men derimod hele mangfoldigheden”

 

Tøjet – unikt og ret normalt

Vi bestræber os på at holde tøjet minimalistisk, men med et budskab, som kommer til udtryk ved anekdoten i nakken. Derudover ønsker vi også at alle kan kunne komme til at gå i det, unge som gamle.

Kombinationen af en god samvittighed og SU-venligt tøj, blev også prioriteret. Det skal være let tilgængeligt, på den økonomiske front”

Tøjets motiver designes af Torben og Purusoth, herefter trykkes og produceres det i København, hos Tshirttrykkeren på Islands Brygge.

 

Den spæde start

Kulasingam København starter ud med salg af én t-shirt model, grunden til dette er både af hensyn  til tøjets unikke filosofi og af økonomiske grunde.

”Vi er begge studerende med en vished omkring SU’ens begrænsninger. Der er en risiko i at satse, og derfor lægger vi blødt ud ved at skabe en opmærksomhed omkring navnet og tøjet, ved salget af den klassiske model Roppongi. Det var samtidigt vigtigt for os, at det unikke ved tøjet blev sat i scene fra starten, uden at blive forstyrret af flere forskellige tøjmodeller, der kunne fjerne fokus fra filosofien.”

Bare rolig – vi har flere t-shirt modeller og andre tøj genstande i pipelinen, som kun venter på at komme ud!

Så ved købet af en t-shirt, støtter du ikke kun børnecancerfonden, men også vores lille tøjprojekt.